Actualitate

VIDEO // Guvernul a primit proiectul memorandumului pentru alocarea asistenței marcofinanciare de 100 milioane de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul R. Moldova a primit astăzi proiectul memorandumului pentru alocarea asistenței marcofinanciare de 100 milioane de euro. Despre asta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Guvernului.

„Astăzi am primit proiectul memorandumul de înțelegere pentru alocarea asistenței marcofinanciare de 100 milioane de euro. Urmează să discutăm cu colegii și rapid să accesăm prima tranșă de 50 de milioane, iar mai apoi urmează să discutăm condiționalitățile pentru a doua tranșă. Vom continua discuțiile pentru tranșa a doua a programului curent de asistență macro-financiară – acele 30 de milioane de euro. Mâine, Parlamentul va examina legile care sunt și condiționalități pentru primirea acestei tranșe”, a declarat Chicu.

R. Moldova intenționează să emită în acest an eurobonduri (n.r. o obligațiune internațională care este exprimată într-o monedă nativă din țara în care este emisă) pe piețele financiare internaționale.

„Astfel vom atrage resurse financiare adiționale pentru necesitățile statului și în special investiții în infrastructură”, a mai anunțat premierul.

Citește și: Cum s-a desfășurat vizita lui Igor Dodon la Glodeni

loading...

Comments are closed.