Politică

VIDEO // Igor Dodon afirmă că anularea stării de urgență a fost o greșeală: „Cei care au comis-o o vor regreta”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon este convins că anularea stării de urgență a fost o greșeală. Despre această politicianul a declarat în cadrul emisiunii săptămânale „Igor Dodon răspunde”, transmite Telegraph.md

Dodon spune că cei care au comis greșeala de anulare a stării de urgență, vor regreta acest fapt și vor purta răspundere pentru toate riscurile legate de pandemia COVID-19. Mai mult de atât, socialistul condamnă faptul că din cauza acestei decizii nu a fost posibilă adoptarea mai multor inițiative importante cum ar fi majorarea cu 40% a salariilor medicilor, anularea examenelor de bacalaureat din anul 2021 și plata datoriilor la salariile angajaților Căilor Ferate ale Moldovei.

„Anularea stării de urgență este o greșeală, iar cei care au comis-o, vor regreta și va trebui să poartă răspundere pentru toate riscurile pandemice. Ca urmare a acestei decizii, nu au fost adoptate multe inițiative importante: majorarea cu 40% a salariilor medicilor, anularea examenelor de bacalaureat din anul 2021 și plata datoriilor la salariile angajaților Căilor Ferate ale Moldovei”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Dodon spune că alegerile parlamentare anticipate vor fi amânate, pentru că Maia Sandu va fi nevoită să vină cu inițiativa de a introduce din nou starea de urgență, sub presiunea societății.

„Cel mai probabil, în iunie Maia Sandu va fi nevoită să se prezinte cu inițiativa de a introduce din nou în țară starea de urgență, sub presiunea societății, iar alegerile anticipate vor fi din nou anulate”, a încheiat Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Igor Dodon rămâne ferm pe poziții: „Nimeni nu se teme de anticipate”

loading...

Comments are closed.