Politic

VIDEO // Ilan Șor către Maia Sandu: ”Retrage-ți cererea de aderare la UE, nu provoca război la noi acasă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

După 30 de ani de la înghețarea conflictului armat de la Nistru, acesta riscă să fie dezghețat. Declarația aparține liderului Partidului „ȘOR”, în contextul în care, după cererea de aderare la UE depusă de Chișinău, regimul nerecunoscut de la Tiraspol a cerut recunoașterea independenței regiunii transnistrene. Șor i-a cerut președintelui Maia Sandu să retragă cererea, pentru a evita un război în Republica Moldova.

La nici câteva ore de când am spus că atunci când arde casa vecinului nu stropești cu benzină propria casă, iată că au apărut primele scânteie în ferestrele noastre. Transnistria cere tranșant să-i fie recunoscută independența. Ce înseamnă asta? Că după 30 de ani de la înghețarea conflictului armat de la Nistru, acesta riscă să fie dezghețat”, a spus Ilan Șor, într-o adresare video publicată pe pagina lui de Facebook.

Ilan Șor i-a cerut Maiei Sandu să renunțe acum la cererea de aderare la UE, iar în acest fel să fie evitat un eventual conflict militar în Republica Moldova.

Mă adresez către Maia Sandu nu în calitate de președinte de partid, nu ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ci în calitate de cetățean al acestei țări: Vă rog să retrageți imediat cererea de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Nu e momentul potrivit de discutat despre acest subiect. Lăsați jocurile geopolitice! În caz contrar, veți provoca în Moldova sânge, moarte și, cel mai grav, război. Moldova vrea pace! Dacă Maia Sandu și gașca ei nu se opresc, îmi rezerv dreptul de a chema oamenii în stradă pentru a da jos acest regim, care urmărește să aducă războiul în țara noastră”, a adăugat Șor.

loading...

Comments are closed.