Alte știri

(Video) Johannes Hahn despre un Guvern PDM-PSRM: „Pentru UE este important ca acest guvern să facă pași concreți”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Înaltul Comisar European pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a sosit astăzi la Chișinău. După întrevederile avute cu partidele din Parlamentul Moldovei (PSRM, PDM și ACUM), el a spus presei că pentru UE este important ca noul guvern să fie creat și să facă pași concreți spre rezolvarea problemelor moldovenilor.

„Cum am mai menționat, noi vom măsura oricare guvern vis-a-vis de oportunitățile ce pot oferi pentru popor. Cunoaștem că multă lume pleacă din țară, au rămas mulți copii fără părinți, ceea ce contează pentru noi este ca acești migranți să poată reveni în țară. Anume acest lucru va fi sprijinit de noi (UE). Vrem să avem un vecin în care să existe pacea și anume acest lucru va conta pentru noi”, a spus Hahn.

Cât privește formarea unei majorități în Parlament de către PDM și PSRM, comisarul european a spus: „Să fiu sincer, eu în toate aceste luni am analizat ceea ce se întâmplă în RM. Noi nu suntem cei care dictăm ceva. Sunt foarte de mult în politică, mă implic în procese politice și de aceasta data vreau să vă spun că este totalmente la discreția localnicilor să ia o decizie și să găsească o soluție”.

Amintim recent că analistul politic Vladimir Socor (stabilit la Berlin) declara că cei trei oficiali veniți azi la Chișinău – de la Bruxelles, Washington și Moscova – au scopul de a susține crearea unei majorități dintre PDM și PSRM și crearea unui nou guvern. Mai mult, partidele PAS și DA din blocul ACUM nu sunt pregătite să vină la guvernare, consideră Socor.

Mai jos, vedeți declarațiile de presă făcute astăzi de Johanes Hahn, după întâlnirile avute cu liderii de la Chișinău:

loading...

Comments are closed.