Social

(Video) Operaţiunea “MAC 2018” în plină desfăşurare: Poliţia Capitalei a depistat peste 7 mii plante de cânepă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția Capitalei continuă să desfășoare razii în mun. Chișinău cât și suburbii în contextul operațiunii speciale ”MAC-2018”. Astfel, polițiștii Inspectoratelor de poliție Centru, Ciocana, Botanica din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în urma măsurilor speciale de investigații au depistat com. Bubuieci, Tohatin și Sângera plante de mac și cânepă.

Culturile de mac și cânepă bine îngrijite, au fost depistate în grădinile oamenilor, fapt pentru care 3 persoane s-au ales cu anchete pentru semănatul sau cultivarea ilegală a plantelor care conţin substanţe narcotice sau psihotrope, prelucrarea sau utilizarea a astfel de plante, săvîrşite în proporţii mari şi fără scop de înstrăinare. Dacă vinovăția peroanelor anchetate va fi dovedită, aceștia riscă amendă de la 10 000 la 20 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.

Pe lângă faptul depistării plantelor de mac, în comuna Băcioi polițiștii au depistat pe trei loturi de pământ pe care creștea porumb circa 7560 de plante de cânepă. Ca urmare a cercetărilor la fața locului, polițiștii au stabilit că loturile agricole  erau bine prelucrate iar plantele de cânepă erau îngrijite corespunzător. La moment forțele de ordine întreprind acțiuni speciale de investigații în stabilirea persoanelor,  dacă ar fi reușit să comercializeze produsul final ar fi încasat  un profit de peste 3 000 000 lei.

Astfel, toate plantele de cânepă și mac depistate de forțele de ordine au fost smulse și  ridicate pentru a fi supuse expertizei specializate. Conform legslaţiei penale în vigoare persoanele care vor fi găsite vinovate riscă închisoare pe un termen de la 1 la 6 ani.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale ,,MAC 2018,, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

loading...

Comments are closed.