Actual

VIDEO // Șapte bărbați din Ialoveni și Chișinău, reținuți de polițiști, pentru comercializarea heroinei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma unei ample operațiuni, polițiștii din cadrul Direcției Investigații “Centru” a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu Direcția Generală Urmărire Penală și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au reținut șapte bărbați, bănuiți în comercializarea drogurilor de tip “Heroină” în proporții deosebit de mari. Aceștia sunt originari din Ialoveni și Chișinău, având vârste cuprinse între 30 și 45 de ani.

BREAKING NEWS // Igor Dodon a vorbit cu Krasnoselski și i-a cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri

Membrii grupului acționau de comun acord, cu roluri bine determinate, în scopul punerii ilegale în circulație a drogurilor. Operațiunea de reținere a comportat un grad de risc sporit, deoarece unul din figuranți era înarmat, fapt ce a dus la necesitatea intervenției de reținere în forță cu implicarea Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP. Asupra unuia din figuranți a fost depistat un pistol de tip „Baikal”, pe care-l deținea legal.

Totodată, a fost infiltrat un agent de investigație sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți.

Conform legii penale, în cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

loading...

Comments are closed.