Alte știri

VIDEO // Tentativă de contrabandă cu tutun în valoare de peste 1,3 milioane lei, la vama Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sute de mii de rezerve de tutun, cu valoarea estimativă de peste 1,3 milioane lei, au fost depistate de angajații vamali într-un autocamion înmatriculat în Federația Rusă. Mijlocul de transport a fost reutilat prin montarea unui ascunziș sofisticat sub forma unui perete dublu în compartimentul de marfă, în scopul eludării controlului vamal.

Cazul a fost înregistrat la ieșire din țară prin postul vamal Giurgiulești, în seara zilei de 27 aprilie 2021. Potrivit actelor prezentate de șofer, autocamionul se deplasa din Moldova spre Turcia fără încărcătură.

În cadrul controlului de specialitate, funcționarii vamali au observat că, în interior, suprafața compartimentului de marfă al autocamionului este mai mică și nu corespunde parametrilor obișnuiți pentru acest model (MAN 26.463 FNLLC). Ca urmare,  autovehiculul a fost supus scanării cu raze X, iar imaginile generate de scanerul mobil au relevat amplasarea ascunzișurilor.

După demontarea peretelui dublu improvizat, angajații vamali au depistat 770 000 de rezerve de tutun Heets-IQOS, în asortiment, de proveniență ucraineană.

Marfa și mijlocul de transport folosit la comiterea infracțiunii au fost ridicate în vederea confiscării sau, după caz, a încasării contravalorii lor.

Prin urmare, șoferul autocamionului, un bărbat în vârsta de 36 de ani, locuitor al or. Vulcănești, a fost reținut pentru un termen de 72 de ore. Acesta este bănuit de tentativă de contrabandă, care potrivit legii penale se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 600.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Organul de urmărire penală al Serviciului Vamal și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale efectuează urmărirea penală în vederea elucidării tuturor circumstanțelor cazului.

loading...

Comments are closed.