Alte știri

VIDEO / ULTIMA ORĂ // SIS a capturat 6 membri ai unei grupări specializate în trafic de arme

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura Chișinău, oficiul Ciocana și în cooperare cu Serviciului protecție internă și anticorupție au reținut 6 membri ai unei grupări specializate în trafic de arme.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, în cadrul acțiunilor speciale de investigație a fost stabilit că un cetățean al Republicii Moldova a procurat de la un polițist tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux atât din țară, cât și de peste hotare. Angajatul Ministerului de Interne, care ocupa funcție de conducere, a fost reținut în flagrant delict, în momentul comercializării dispozitivului contra sumei de circa 18000 EUR.

Totodată, pe parcursul documentării procesual-penale au fost realizate achiziții de control a mai multor arme, care s-au dovedit a fi complet funcționale. La fel, a fost demonstrată eficacitatea dispozitivului, fiind deschise și pornite 4 mașini de lux, a căror fabricare datează începând cu 2017.

În cadrul perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri și materiale cu potențial probatoriu, precum și tehnică specială de deschidere și pornire a autoturismelor.

Cele 6 persoane reținute sunt bănuite de comiterea infracțiunii conform indicilor prevăzuți în art. 186 alin. (5), Cod Penal: Furt și art. 290 Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani.

loading...

Comments are closed.