Alte știri

VIDEO // Veaceslav Platon se declară dușmanul nr.1 al lui Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Omul de afaceri Veaceslav Platon se declară dușmanul nr.1 al fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pe care îl acuză că l-ar fi încarcerat în mod ilegal. După ce a fost eliberat, dosarul său fiind trimis la revizuire, Platon i-a transmis un mesaj lui Plahotniuc, în direct la emisiunea Politica de la TV8, transmite Telegraph.md, cu referire la Unimedia.info

„Vlad, întoarce tot ce ai furat poporului”, i-a spus Platon lui Plahotniuc.

Platon spune că scenariul cu „final fericit” pentru Plahotniuc nu mai poate fi realizat, întrucât „dușmanul său numarul unu a fost eliberat”.

Omul de afaceri Veaceslav Platon, a fost eliberat luni, 15 iunie 2020, din arest, după 4 ani de detenție. Procuratura Generală a precizat că „circumstanțele noi descoperite în cadrul procedurii de revizuire urmează a fi examinate prin coroborare cu probele anterior acumulate, în cadrul unui proces judiciar transparent, cu respectarea tuturor garanțiilor inerente unui proces echitabil – omisiuni grave ce au fost admise în cadrul procedurilor judiciare anterioare ce-l vizau pe Platon.”

La 14 decembrie 2018, Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, sentință care include și cei 18 ani de închisoare la care a fost condamnat anterior, dar și în dosarul în care a fost învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților din detașamentul „Pantera”.

Citește și: Platon afirmă că Ulanov este „organizatorul” furtului miliardului, iar Candu „arhitector”. Care este reacția deputaților vizați

loading...

Comments are closed.