Alte știri

VIDEO // Vladimir Voronin, despre CCIA, creat de Maia Sandu: ”E de râsul lumii!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a venit cu o reacție dură vizavi de Comitetul Consultativ Independent Anticorupție, creat recent de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite Telegraph.md

Fostul șef de stat a criticat, în primul rând, componența dubioasă a acestui organ, format din cetățeni ai altor state, cu o experiență precară, de exemplu, membrul James Wasserstrom din SUA, care spune că a luptat cu corupția din Afganistan  sau Drago Kos, ce a luptat cu corupția din Kosovo.

Mai mult de atât, Voronin specifică și faptul că cetățenii străini nu ar trebui să aibă competențe juridice pe teritoriul Republicii Moldova, or acest fapt este în afara Constituției statului.

“E de râsul lumii! Acei din Comitet. Unul dintre aceștia, american, a luptat cu corupția în Afganistan. Doamne ferește! Acest Comitet, finanțat din străinătate, conform căror legi activează? El e format din persoane străine, conform cărei Constituții el o să activeze aici și o să tragă oamenii la răspundere, de exemplu? Constituția este pentru noi, cetățeni ai Republicii Moldova, dar nu pentru ăștia, veniți de prin Afganistan”, a declarat Vladimir în cadrul emisiunii ”Acces Direct” de la postul NTV Moldova.

Citește și: Usatîi „FURĂ” de la Cavcaliuc. Ce a făcut de această dată „turistul” de la Bălți

 

loading...

Comments are closed.