Actual

Viorica Dumbrăveanu i-a mulțumit lui Edward Dunne, reprezentantul Fundației Siol din Irlanda, pentru ajutorul în lupta cu noul coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu i-a mulțumit astăzi personal lui Edward Dunne, reprezentantul Fundației Siol din Irlanda, pentru tot suportul acordat țării noastre atât în perioada pandemiei, cât și în procesul de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități din instituțiile rezidențiale și dezvoltarea serviciilor alternative de trai în comunitate.

Cu suportul financiar al fundației este implementat proiectul „Susținerea fetelor și tinerelor plasate în îngrijire rezidențială de a fi îngrijite în medii familiale, școli și comunități sigure”, iar primele 5 fete din Centrul de plasament din Hâncești deja locuiesc în comunitate fiind plasate în cadrul serviciului Locuință protejată în orașul Ialoveni.

Viorica Dumbrăveanu este primul ministru al Sănătății care se interesează de situația Spitalului din Vorniceni

”Suntem recunoscători pentru implicare în dezvoltarea modelelor funcționale și durabile de servicii de tip comunitar destinate persoanelor cu dizabilități, cât și consolidarea capacităților echipei MSMPS, ANAS, angajaților Centrului de plasament din Hâncești în procesul de tranziție din îngrijirea rezidențială spre viața în comunitate”, a transmis Dumbrăveanu.

În luna martie, Fundația a oferit 100.000 euro, Republicii Moldova, în lupta cu pandemia. Fiind procurate echipamente de protecție pentru instituțiile rezidențiale și spitalicești. De asemenea, 150 de familii social vulnerabile din 15 raioane au primit suport.

Menționăm că donațiile Fundației Siol din Irlanda în Republica au fost reflectate și pe Telegraph.md

Sub conducerea Alei Nemerenco, 16 milioane de lei din fondul Ministerului Sănătății au fost utilizați ilegal

loading...

Comments are closed.