Social

Vizită de documentare la proiectele de dezvoltare regională din Regiunea Centru a țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de Stat responsabil de politicile în domeniul dezvoltarii regionale și rurale, Dorin Andros, a participat ieri, 15 iulie, la ședința Comisiei parlamentare mediul și dezvoltare regională, organizată în Regiunea de Dezvoltare Centru a țării, în cadrul unei vizite de documentare la proiectele de dezvoltare regională, transmite Telegraph.md

Scopul vizitei a fost de a monitoriza procesul de implementare a politicilor statului în domeniul dezvoltării regionale și protecției mediului, de a observa progresele, cât și a identifica provocările implementării politicii regionale.

În cadrul ședinței, au fost prezentate aspecte generale ale politicii de dezvoltare regională, caracteristica socio-economică a regiunii și reușitele ADR Centru în cei 10 ani de activitate. În discuții, Dorin Andros a vorbit despre activitățile realizate de la începutul anului curent, a enumerat prioritățile domeniului, precum și a reliefat necesitatea și importanța colaborărilor inter-intituționale pentru desfășurării activităților de implementare a noului concept de dezvoltare regională, aprobat în luna februarie curent, în cadrul ședinței Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale.

„Misiunea fiecărei instituții este de a asigura dezvoltarea durabilă și echitabilă în regiuni. Absolut necesară este intervenția autorităților în vederea modificării legislației în domeniu, actualizarea manualelor operaționale ale agențiilor de dezvoltare regională și ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. La moment, efortul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este axat pe promovarea spre aprobare a unei noi Politici publice privind „Programul de dezvoltare urbană. De asemenea, sunt în proces de elaborare și aprobare noile principii de desfășurare a unui apel de propuneri de proiecte, ce urmează să fie lansat în anul curent”, a menționat Dorin Andros.

Comisia parlamentară a vizitat și 3 proiecte de dezvoltare regională din domeniile turismului, dezvoltării economice și alimentării cu apă și canalizare, implementate de ADR Centru, în scopul monitorizării implementării și evalurăii impactului acestora.

Citește și: Noi oportunități de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în țara noastră

loading...

Comments are closed.