Sci-Tech

Ai cont pe această rețea de socializare? Ești îndemnat să ți-l ștergi urgent!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei conferinţe susţinute la Universitatea Stanford, cofondatorul aplicaţiei WhatsApp, Brian Acton, şi-a apărat decizia de a vinde aplicaţia către compania Facebook, pentru suma de 19 miliarde de dolari. Totuşi, Acton i-a îndemnat pe studenţi să îşi şteargă conturile de Facebook, transmite USA Today.

În vârstă de 47 de ani, Acton care este un fost student al universităţii, a explicat principiile aplicaţiei WhatsApp şi decizia crucială de vinde aplicaţia către Facebook în 2014. El a criticat companiile sociale, precum Facebook, pentru comercializarea confidenţialităţii în schimbul profitului, chiar dacă şi el profitat de pe urma sistemului.
 
De asemenea, Acton a criticat modelele de profit a companiilor Facebook şi Google, precum şi ecosistemul din Silicon Valley, locul în care anteprenorii sunt presaţi să alerge după capital speculativ şi salarii mari pentru a satisface angajaţii şi acţionarii. „Mă întorc în Silicon Valley şi lumea mă întreabă dacă nu puteam păstra aplicaţia, iar răspunsul meu este întotdeauna nu”, afirmă Acton, referindu-se la decizia raţională de a obţine saci de bani. „Aveam 50 de angajaţi în subordine şi trebuia să mă gândesc şi la interesul lor. Am fost nevoit să mă gândesc la investitorii noştri şi la pachetul meu minoritar. Nu puteam să spun nu, nici dacă voiam”, adaugă acesta.
 Brian Acton îndeamnă studenţii să-şi şteargă conturile de pe WhatsApp, Ai cont pe această aplicație, Ești îndemnat să ți-l ștergi urgent, cont de facebook, cont pe youtube, retele de socializare, retele sociale 
Apariţia la conferinţa de la Universitatea Stanford este a doua instanţă în care Acton adresează deteriorarea relaţiei sale cu Mark Zuckerberg. Modelul de afacere al WhatsApp era: vă oferim un serviciu timp de un an pentru un dolar, nu era cel mai extraordinar model, dar dacă aveam un miliard de utilizatori, aveam 1 miliard de dolari profit în fiecare an. Asta nu este ce Google sau Facebook caută. Cele două companii vor un profit de miliarde”, a încheiat Brian Acton.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.