Oficial

AUDIO // Viorel Morari despre suspendarea din funcție: „PRICOALE”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viorel Morari a spus că de dimineață la Procuratura Anticorupție au venit în jur de 20 de persoane, delegate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, pentru a evalua activitatea instituției. Morari a ironizat pe marginea acestui subiect, relatează ProTV.

Viorel MORARI: „Păreri pozitive. Aș vrea să-mi iau, din nou, concediu. De mult nu am fost cred-că în concediu și îmi trebuie. E solicitantă munca în Procuratura Anticorupție și eu cred că e bine meritat într-o anumită perioadă să fiu suspendat, dat afară, ulterior investit.”

-Pai nu plecați în concediu, plecați la Procuratura Generala?

Viorel MORARI: Acolo este o secție foarte importantă, în activitatea căreia eu ar trebui să mă implic cu toată ardoarea.”

Viorel Morari a fost suspendat astăzi din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție pentru o lună. Procuratura Generala a anunțat că în această perioadă vor fi făcute anumite controale. Se întâmplă la patru zile după ce instituția a reluat urmărirea penală în cazul finanțării externe a PSRM. De mâine, Morari va activa în calitate de procuror la Procuratura Generala, spun responsabilii instituției.

Citește și: Ultima oră! Șeful interimar al PCCOCS, suspendat din funcție la pachet cu Viorel Morari

Tot azi, și șeful PCCOCS, Dorin Compan, a fost suspendat din funcție, nu este clar deocamdată pentru ce perioadă. El a revenit în funcția de procuror la Procuratura Anticorupție.

Se întâmplă în contextul în care doua grupuri de procurori vor face un control al activității procuraturilor specializate.

Este a doua oară când Viorel Morari pleacă din fruntea Procuraturii Anticorupție. Prima dată acesta și-a dat demisia în luna mai, când numele său a apărut într-o scrisoare anonimă, în care se spunea ca ar fi fost implicat într-o schemă de șantaj.

Morari se declara nevinovat. Iar în luna septembrie acesta a fost restabilit în funcție de fostul procuror general interimar, Dumitru Robu.

loading...

Comments are closed.