Politic

Declarația PAS, după consultările organizate de Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PAS Igor Grosu și deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Dan Perciun, au participat la consultări cu președinta Maia Sandu. La final, președintele PAS a declarat jurnaliștilor că poziția PAS este și cea anunțată anterior.

„Pledăm pentru alegeri anticipate. Considerăm că aceasta este doleanța cetățenilor. Acest lucru a fost promis de politicieni în campania electorală, de aceea trebui să urmăm acest angajament.

Dincolo de alegerile anticipate, sigur că prioritatea zero este gestionarea pandemiei. Guvernul, Parlamentul și Președinția trebui să-și aducă contribuția. Parlamentul poate și trebuie să adopte, așa cum a mai făcut-o, la solicitarea Guvernului sau a unui minister, a acelor decizii care se impun, fie pentru a facilita achizițiile de vaccin, fie pentru a aloca resurse suplimentare, în cazul în care anumite restricții vor fi propuse de Guvern pentru a procura medicamente, sau pentru a veni cu resurse care vor compensa cetățenii ce vor fi nevoiți să nu fie fi încadrați în câmpul muncii.

Parlamentul este instituția care poate contribui la deblocarea asistenței financiare. Știm că sunt voci care spun că acest lucru nu l-ar putea face un Guvern în demisie. Atât timp cât în Parlament sunt deputați care pot ajunge la un numitor comun, noi putem să ne asumăm această responsabilitate. Prioritatea zero este gestionarea crizei pandemice și, ulterior, să ne pregătim pentru anticipate.

Legat de timpul potrivit pentru aceste alegeri anticipate, pornind de la recomandările și analizele făcute de specialiști, este indicată perioada verii, atunci când numărul de infecții scade, dar și din punct de vedere logistic”, a transmis PAS.

loading...

Comments are closed.