Politic

Declarație: „Andrei Năstase este o locomotiva UZATĂ”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul emisiunii Publika Report, analistul Anatol Țăranu, a declarat că Andrei Năstase ar fi o locomotivă uzată.

Discutânt sondajul FOP, care a fost publicat ieri, 5 decembrie an curent, în care PPDA s-a plasat la limita pragului electoral, cu dor 0,6 %  peste acesta, invitatul din studioul Publika TV, Anatol Țăranu, a declarat că aceste cifre ar demonstra că Andrei Năstase nu mai are capacitatea de a reprezenta PPDA, catalogând liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr drept „o locomotivă uzată”.

Opinia analistului nu este unica voce care ar spune că Năstase ar fi deja un lider „expirat”.

Zilele trecute a mai apărut în mass media din Republica Moldova informația că pe culoarele politicii s-ar discuta că PPE-ul și-ar dori ca în Moldova, PAS și cu DA să fuzioneze, iar conducerea să fie preluată de Maia Sandu secondată de Muntean.

În opinia luminaților de la PPE, Năstase trebuie înlăturat. Scenariul are șanse mici de reușită, pentru că Năstase nu poate fi înlăturat ușor din fruntea DA, și în niciun caz de Muntean care e prea nou și nu are tracțiune.

Citește și: PPE vrea să-l înlăture pe Năstase. Se insistă pe fuzionarea Platformei DA cu PAS în frunte cu Maia Sandu

Telegraph.md amintește că rezultatele sondajului realizat de Fondul Opiniei Publice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar patru partide ar accede în Legislativ.
Potrivit cercetării, pe prima poziție s-ar clasa Partidul Socialiștilor, cu un scor de 42%. Pe poziția secundă, cu aproximativ 26%, s-ar situa Partidul Acțiune și Solidaritate.
Pragul electoral de 5% ar mai fi trecut de Partidul Democrat (6,1%) iar Partidul Platforma DA s-ar afla la limită cu doar 5,6%.
Primul partid sub pragul electorat ar fi Partidul Nostru (2,6%).

Citește și: SONDAJ // Moldovenii nu mai au încredere în Năstase. Platforma DA e la limita pragului electoral

 

 

loading...

Comments are closed.