Deputații PAS au redus din atribuțiile Procuraturii Anticorupție, condusă de Veronica Dragalin

Veronica Dragalin, șefa PA

Procuratura Anticorupție (PA), condusă de Veronica Dragalin. nu va mai avea responsabilitatea să conducă urmărirea penală pe dosarele de corupție mică și media, instrumentate de Centrul Național Anticorupție (CNA), iar acestea vor fi conduse de specialiștii din procuraturile teritoriale. Totodată, vor fi delimitate clar competențele PA și ale CNA.

Răspunsul Olesei Stamate pentru Veronica Dragalin și Valeriu Pașa: “Pseudo-experților le recomand să-și cunoască în primul rând capacitățile proprii. Altfel riscă să devină simpli idioți utili“

Un astfel de proiect de lege a fost propus de către deputatul PAS, Igor Chiriac, iar documentul a fost votat în a doua lectură cu 55 de voturi ale deputaților partidului de guvernare.

Anterior, Procuratura Anticorupție susținea că acest proiect lovește în instituția penală și că ar trebui respins sau retras de la votare. În replică, Igor Grosu i-a transmis Veronicăi Dragalin să nu facă politică și să genereze rezultate. De asemenea, o critică împotriva poziției PA și a Veronicăi Dragalin a avut-o și Olesea Stamate, deputat PAS și președintele Comisiei juridice, numiri și imunități.

Igor Grosu o acuză pe Veronica Dragalin de promovarea unor falsuri

Mâine, 01 august 2023, Veronica Dragalin va prezenta raportul pentru primul an de mandat în fruntea Procuraturii Anticorupție.

”Această conferință reprezintă o oportunitate de a discuta și analiza rezultatele, realizările și provocările întâmpinate pe parcursul primului an de mandat al procurorului-șef, precum și de a discuta perspectivele și prioritățile viitoare în lupta împotriva corupției în țara noastră. Procurorul-șef și adjuncții săi vor răspunde la întrebările jurnaliștilor prezenți”, a transmis PA.

Valeriu Pașa, mesaj pentru PAS: “Opriți-o pe urmașa lui Serioja Sîrbu și nu călcați în picioare votul cetățenilor!”

Total
0
Shares
Total
0
Share