Editoriale

EDITORIAL // O LUNĂ DE „VREMURI BUNE”

Pinterest LinkedIn Tumblr

O LUNĂ DE „VREMURI BUNE”

A trecut mai bine de o lună de când a venit „marea schimbare”. Avem o nouă majoritate parlamentară cu 63 de mandate și un apendice de la Șor cu 6 (5) mandate, care votează aproape în același PAS. Avem un nou guvern din „oameni buni”.

Propun să facem o scurtă retrospectivă ce mai avem până acum.

1. Avem o casă părintească ce „nu se declară”, vorba deputatului PAS, Virgiliu Pâslariuc. Este o încălcare evidentă a legii, comisă de Natalia Gavrilița atât acum, cât și în 2019, când tot nu a fost declarată (salutări ANI). Apropo, Natalia Gavrilița insistă pe faptul că e casa construită de părinții săi, tatăl căruia (să-i dea Dumnezeu sănătate) a fost întreaga viață funcționar public. Ultima funție a tatălui Nataliei Gavrilița a fost vicedirector la Întreprinderea de Stat Apele Moldovei, cea responsabilă de gestionarea bazinelor acvatice din Moldova, precum și a mai multor sisteme de irigare. Ce salarii sunt acolo? Apropo, angajații acestei întreprinderi au datorii de vreo 2 ani la salarii.

2. Verișoara Maiei Sandu, cea care a lăudat-o pe Sandu într-un filmuleț propagandistic în campania prezidențială, a fost angajată purtătoare de cuvânt a Guvernului Gavrilița. Cică „propunerea a venit de la premier”. Nu s-a precizat de la cine a venit propunerea către premier, dar e foarte clar.

3. Concubina celui mai tânăr deputat PAS a fost angajată în aparatul ministrului de Externe. Fără experiență, fără concurs. Doar pentru că e „concubină bună”.

4. Benzina și motorina s-au scumpit, așa că benzina acum costă peste 1 euro per litru. PAS a promovat în prima lectură un proiect de lege scris de către experții unei companii petroliere (rețea de stații PECO, care a finanțat campania electorală a Maiei Sandu) care vor permite importatorilor de benzină și motorină să ne scurgă de bani și mai mult.

5. Ala Nemerenco ne-a anunțat „să ne pregătim de un nou val de infectări COVID-19”, apoi a anunțat un șir de restricții. Așa că doritorii de a organiza nunți și cumătrii vor trebui să invite mai puțini invitați. La fel ca și sectorul HoReCa, care are restricții suplimentare începând de astăzi. Iar cei care-i întâmpină pe oamenii care vin pe calea aerului în Moldova, vor sta sub ploaie afară, la fel ca și cei care-i conduc pe apropiați la Aeroport.

6. Deși au criticat înverșunat „întârzierea procesului de vaccinare anti-COVID-19”, statistica din ultimele 2 săptămâni demonstrează că acest proces acum este și mai lent. Cu ce se ocupă Ala Nemerenco, vedem. Are prioritate de a promova un proiect de lege în interesul marilor importatori de medicamente (din informațiile noastre, deja niște instituții competente s-au arătat interesate de acest lobby).

7. PAS a promovat cu viteză imensă un șir de proiecte de legi, fără consultări publice (obligatorii, conform legii), fără expertiza Comisiei de la Veneția, fără măcar a gândi mecanismul realizării unor provederi pe care le „trântesc” în lege. Până și ONG-urile de curte s-au simțit nevoite să reacționeze critic la ce face PAS.

8. Au schimbat mai mulți șefi „de ai lor” în șefi „de ai noștri”. Mulți din cei promovați sunt, de fapt, vechii sau străvechii din perioada lui „Al vostru”.

9. Igor Arogant Grosu a aflat că 12 : 3 = 4. Bine că a recunoscut și a corectat rezultatul acestei operații matematice de clasa a 2-a.

10. Au organizat o vizită a lui Dmitrii Kokak, cu încurcarea ițelor cine l-a invitat (președinția ori MAEIE) și lipsă de transparență de la Președinție (lipsa de transparență la Președinție deja a devenit ceva „obișnuit”).

La fiecare dintre aceste puncte, la fel ca și la alte „fapte bune”, au fost exprimate „dezamăgiri” chiar din partea celor care au susținut PAS.

Să vedeți câtă dezamăgire va fi lqa 100 de zile de Guvernare Gavrilița.

Sursa: Baza Politic

loading...

Comments are closed.