Social

Încă un medic de la spitalul din Cahul, răpus de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă un medic din cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul a fost răpus de COVID-19. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției.

„Cu profund regret și cu o mare tristețe IMSP Spitalul Raional Cahul, anunță despre trecerea în neființă a domnului Valic Eugen, medic îngrijiri paliative, secția Îngrijiri Cronice, care a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19”, se arată în postare.

Comform aceluiași mesaj, Eugen Valic  a activat în sistem medical timp de 42 de ani și a dat dovadă de nivel înalt de profesionalism, atitudine corectă față de pacienți și colegi și responsabilitate enormă.

„În anul 1979 după absolvirea Institutului de Stat de Medicină din Chișinău și-a început activitatea în funcție de medic chirurg în Consiliul Raional de Expertiza Medicală a Vitalității.
În anul 1985 a fost numit în funcție de președinte a Consiliului Raional de Expertiza Medicală a Vitalității și a activat în această funcție pînă în anul 1999.
În perioada 1999-2003 a activat în funcție de director adjunct al Direcției Sănătate Publică Cahul.
În anul 2003 este angajat în funcție de șef al Consiliului Republican de Expertiza Medicală a Vitalității iar în anul 2006 este transferat în funcție de medic expert al CREMV în care activează pînă în anul 2014.
În anul 2014 este angajat la IMSP Spitalul Raional Cahul în funcție de medic la Blocul alimentar.
În anul 2016 este transferat în funcție de medic îngrijiri paliative în secția Îngrijiri cronice.
Domnul Eugeniu Valic pe parcursul activității în orice funcție s-a manifestat ca un profesionist desăvîrșit, inteligent, responsabil, onest și echilibrat”.
Întregul colectiv exprimă sincere condoleanțe și profundă compasiune familiei, rudelor, prietenilor și tuturor celor care au avut posibilitatea să cunoască și să aprecieze ca pe un profesionist și om mărinimos.
loading...

Comments are closed.