Legalizarea mitei pentru Maia Sandu este contrară Strategiei Securității Naționale, subliniază Inga Grigoriu, ex-deputat ACUM

Inga Grigoriu, fost deputat ACUM, subliniază că legalizarea mitei pentru Maia Sandu, așa cum se dorește de către PAS și Președinție, este contrară Strategiei Securității Naționale, document adoptat chiar la propunerea președintelui Republicii Moldova.

CNA confirmă recepționarea demersului prin care se cere ca Maia Sandu să poată primi mită

”La finele anului trecut, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Strategia Securității Naționale ce reprezintă o viziune a Președintelui statului nostru asupra domeniului de securitate și subliniază angajamentul național pentru o țară europeană democratică și prosperă, în care oamenii trăiesc în siguranță și pace.

În SSN sunt stipulate clar pericolele și provocările ce planează asupra securității cetățenilor, printre care este enunțată, în primul rând, agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina ce produce repercusiuni și asupra domeniilor vitale din Republica Moldova.

Iar pe al doilea loc ca și pericol este enunțată corupția endemică, ce afectează statul de drept și dezvoltarea economică.

Iată un pasaj la acest subiect: “Totodată, unul dintre imperativele noastre strategice cele mai critice constă în combaterea corupției și punerea în aplicare a legii. Succesul în acest efort este esențial pentru a recâștiga încrederea societății și pentru a crea instituții guvernamentale puternice.”

Prin urmare, ce să înțeleagă cetățeanul nostru când vede “efortul” reprezentanților acestei guvernări de a legaliza o mită pentru președintele statului? Pe cât de sincere sunt intențiile acelor care au promis că vor lupta cu acest flagel – corupția politică?

Or, toate aceste acțiuni vorbesc despre superficialitatea cu care sunt tratați susținătorii aderării la valorile europene.

Iar în acest context, nu poate fi adus drept exemplu premiul Nobel, care reprezintă un aport semnificativ în domeniul cercetării, științei și cunoașterii.

Vorbim despre sfidarea bunului simț”, este declarația Ingăi Grigoriu, ex-deputat ACUM.

În plin scandal, SIS o salvează pe Maia Sandu? A emis un comunicat prin care sesizează un ”război hibrid”

Amintim că CNA examinează un demers prin care se solicită ca Maia Sandu să poată lua mita oferită în cadrul unui eveniment care a avut loc la Timișoara.

Total
0
Shares
Total
0
Share