Social

OFICIAL // Moldovenii pot tranzita teritoriul României numai în anumite condiții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasada României în Republica Moldova informează că începând cu data de 15 septembrie 2020 se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 782 din 14 septembrie 2020.

România blochează plecarea moldovenilor la muncă în UE

Prin urmare, se mențin în continuare măsurile stabilite prin actele normative adoptate de către autoritățile române în contextul epidemiei de COVID-19 în ceea ce privește intrarea pe teritoriul României și a instituirii carantinei.

Potrivit Ambasadei României în Republica Moldova, toate persoanele care tranzitează România și nu prezintă simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus, indiferent de țara de proveniență sau destinație, sunt exceptate de la măsura carantinei.

Totuși, pentru a fi permisă tranzitarea României, persoanele trebuie să probeze faptul că scopul călătoriei este unul justificat și că li se va permite continuarea călătoriei în celelalte state de tranzit, dacă este cazul, respectiv că li se va permite intrarea în țara de destinație.

Ce s-ar putea întâmpla după alegeri? Maia Sandu pregătește un maidan moldovenesc

Dovada scopului călătoriei se poate face în baza unui drept de ședere, dacă sunt impuse astfel de limitări de către statele de tranzit/destinație (viză, permis de ședere, carte de rezidență etc.). De asemenea, se recomandă ca tranzitul să se facă neîntrerupt, utilizând coridoarele umanitare special create în acest sens (informații concrete vă vor fi oferite de către Poliția de Frontieră).

Ambasada recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei, tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzul intrării.

UPDATE, 18.09.2020: Un răspuns despre regimul de tranzitare a teritoriului României a transmis și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, care menționează că moldovenii cu pașapoarte biometrice pot traversa frontiera doar dacă dețin o viză de tip D sau un permis de ședere pe termen lung în statele europene.

loading...

Comments are closed.