Externe

Patru soldați ucraineni au fost uciși în regiunea Donbass! Care este reacția lui Zelenski?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bombardament în regiunea Donbass din Ucraina de est s-a soldat cu moartea a patru soldați ucraineni, acesta fiind cel mai mare număr de morți într-o singură zi din octombrie încoace, transmite Reuters. 

Conflictul dintre armata ucraineană și separatiștii sprijiniți de Rusia a dus la moartea a 13.000 de oameni din 2014 încoace în pofida unui armistițiu formal. ”Cu tristețe informăm că. în urma unui bombardament de astăzi, potrivit datelor pe care le avem, patru dintre eroii noștri au primit răni incompatibile cu viața”, a anunțat armata ucraineană printr-un comunicat de presă.

„Pacea a durat 17 zile. Incidentul de astăzi a fost făcut cu scopul de a stopa dialogul dintre cele două părți.” a scris președintele Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook. Acesta a îndemnat liderii mondiali să vină la masa de negocieri, pentru găsirea unei soluții în această problemă.

Noul președinte Volodimir Zelenski a venit la putere în acest an promițând să pună capăt conflictului și a propus negocieri directe cu președintele Vladimir Putin într-o locație neutră.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.