Alte știri

Procuratura Generală explică de ce Ambasadorul SUA merge la întrevederi cu Stoianoglo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Având în vedere informațiile din în ultimele zile cu privire la contextul vizitei Ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek J. Hogan la Procuratura Generală, instituția precizează că de la începutul acestui an, Procuratura Generală a fost gazda întrevederilor de lucru și informare cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova

Cu titlu separat, PG menționează că, vizita Ambasadorului SUA la Procuratura Generală a avut loc în contextul prezentării noului atașat legal al FBI în România și Republica Moldova, dna Monika Wasiewicz, evenimentul fiind unul de curtoazie.

Procuratura Republicii Moldova transmite că pledează pentru menținerea și aprofundarea dialogului în egală măsură cu toți partenerii externi de dezvoltare pentru promovarea modernizării Procuraturii și impulsionarea acțiunilor de perspectivă în domeniul asigurării supremației legii, ca parte însemnată a cooperării interstatale, în beneficiul cetățenilor.

Totuși, este de menționat că noul atașat al FBI a vizitat instituțiile de forță din țara noastră pe parcursul săptămânii trecute, dar mașina Ambasadorului SUA a fost surprinsă parcată neregulamentar în fața Procuraturii Generale la începutul lunii aprilie curent, atunci când politicul de la Chișinău era în febra cu privire la dizolvarea Parlamentului și destituirea a trei judecători ai Curții Constituționale.

Ambasadorii străini, acreditați în țara noastră, își permit anumite lucruri, care nu intră în competența diplomaților. Despre aceasta președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat la postul de televiziune Primul în Moldova.

“Ei vor să fie stăpâni la noi în țară. Ambasadorul SUA se plimbă pe la diferite instituții, pe unde vrea. Nu cred că el își permite să se plimbe tot așa prin Casa Albă, iar aici, poftim,” a declarat Voronin.

Ex-președintele țării mai spune că și ambasadorii români în țara noastră își permit lucruri inadmisibile.

loading...

Comments are closed.