Replica Adelei Răileanu pentru Oazu Nantoi: Urmărim un salt „cu parașuta”, care în esență este un salt din lac în puț

”Urmărim un salt „cu parașuta”, care în esență este un salt din lac în puț”, este replica Adelei Răileanu, deputat BCS, la declarația lui Oazu Nantoi, deputat PAS – partid controlat de Maia Sandu.

”În loc să-și asume responsabilitatea pentru cuvintele jignitoare și să prezinte scuze pentru compararea moldovencelor cu prostituatele, acrobatul parașutist a preferat să continue proferarea insultelor. De data aceasta, la adresa mea, insinuând o urmă de manipulare în critica pe care i-am adresat-o.

Adela Răileanu, către femeile deputate din PAS: “Am un mesaj care vine să exprime o profundă indignare și dezamăgire”

Este jalnic să vedem cum acest coleg se adâncește și mai mult în retorica absurdă a amenințărilor hibride și a conspirațiilor internaționale. Poate ar fi mai util să reflecteze puțin asupra propriilor cuvinte și acțiuni, decât să caute fantome și inamici invizibili. Asta este însă jucărica lor preferată – orice critică la adresa guvernării, în viziunea lor, este opera unei conspirații internaționale. Vă propun să urmăriți, în imaginile de mai jos, cum aplaudă întreaga fracțiune PAS marea insultă adusă moldovencelor.

Noi, partea sănătoasă a societății, știm una – indiferent de unde vine critica, este important să ne comportăm cu respect și demnitate, mai ales în fața oamenilor pe care îi reprezentăm”, a declarat Răileanu.

Săptămâna trecută, Nantoi a spus că „în condițiile lumii ruse în R. Moldova, fetele moldovence frumoase vor avea o perspectivă strălucită ca, pentru ruble, să deservească soldații ruși în bordeluri”, iar „tinerii” vor avea perspectiva de a deveni „carne de tun”. Imediat după aceasta, Adela Răileanu a criticat insulta scandaloasă la adresa femeilor din Moldova. Ea s-a arătat dezamăgită de faptul că nu a existat o reacție fermă din partea Platformei Femeilor Deputate și și-a îndemnat colegele să condamne public discursul lui Nantoi, iar Biroului Permanent al Parlamentului i-a cerut să sancționeze comportamentul deputatului.

După apelul Adelei Răileanu, Doina Gherman spune că Oazu Nantoi trebuie să-și ceară scuze pentru declarația despre femeile din Moldova

Nantoi crede că Răileanu l-a criticat la „indicațiile de la experți în manipulare a opiniei publice de la Kremlin” ca să distragă atenția publică de la esența discursului lui despre „regimul fascist din Federația Rusă”, care ar „pune la cale o lovitură de stat” în R. Moldova, pentru a sabota referendumul și alegerile prezidențiale din octombrie, scrie europaliberă.org

Total
0
Shares
Total
0
Share