Alte știri

Scenariu de groază la Chișinău: O aeronavă cu 122 de moldoveni la bord, întoarsă din zborul spre Istanbul, după o defecțiune la un motor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Salvatorii și pompierii din cadrul IGSU au participat în cadrul exercițiului operațional-tactic care a fost desfășurat pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău în comun cu reprezentanții Serviciului securitatea zborurilor și calității al companiei „AVIA INVEST”.

Citește și: Maia Sandu și angajații Președinției și-au primit salariile chiar în prima zi a lunii februarie

Conform scenariului, aeronava cursei B738 cu 122 de pasageri la bord a decolat de pe Aeroportului Internațional Chișinău spre orașul Istanbul, iar după 15 minute de zbor, echipajul a anunțat despre producerea unei situații excepționale în timp ce unul dintre motoarele aeronavei a cedat.

Echipajul avionului a luat decizia să aterizeze de urgență pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. În acest context, toate serviciile de urgență și instituțiile responsabile au fost înștiințate despre producerea situației de urgență. Imediat, la fața locului au fost îndreptate echipajele de salvatori și pompieri din cadrul IGSU, care au ajuns în cel mai scurt timp pe teritoriul aerodromului.

Responsabilii Inspectoratului au preluat conducerea acțiunilor de intervenție. Până la sosirea echipajelor IGSU, procesul de intervenție a fost coordonat de 2 echipe de salvatori și pompieri, angajați ai Aeroportului Internațional Chișinău cu implicarea echipajului de medici și altor servicii de suport. După aterizarea aeronavei improvizate, toate forțele implicate au simulat evacuarea sinistraților, acțiuni de răcire și de securizare a zonei.

Totodată, angajații IGSU au fost familiarizați cu teritoriul aeroportului pentru a ridica nivelului de cunoaștere a obiectivului strategic în caz de intervenții reale.

Astfel de exerciții sunt desfășurate sistematic pentru verificarea gradului de pregătire, reacționare în situații excepționale tehnogene și testarea modului de coordonare a acțiunilor de intervenție între forțele IGSU și echipele de salvatori și pompieri din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

Citește și: Jurnalist român, despre Ala Nemerenco: „Intransigentă cu adversarii săi politici, Maia Sandu ar trebui să fie la fel și cu cei care mint, înșeală de la umbra fustei sale”

Ar putea fi o imagine cu plimbare, în aer liber şi text care spune „DIRECTIA SALVATORI POMPIERI AEROPORT”Ar putea fi o imagine cu plimbare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 3 persoane, în aer liber şi text care spune „FIRE AEROPORT 260”Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu avion şi în aer liber

loading...

Comments are closed.