Politic

Surse: Plahotniuc a părăsit SUA și ar fi plecat într-un stat din America Latină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit Statele Unite și ar fi plecat într-un stat din America Latină, în Ecuador sau Argentina.

”Unii deputați nu dau o iotă pe lege și moralitate, iar țara și cetățenii au doar de pierdut”, susține conducerea fracțiunii PSRM

Informațiile cu trimitere la surse care au solicitat anonimatul au fost făcute publice în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„O sursă care anterior ne-a spus și faptul că Plahotniuc este și Novak ne-a spus că acesta nu se mai află în SUA, că a plecat într-un stat din America Latină, în Ecuador sau Argentina”, a menționat Alex Cozer.

Prezent în platoul emisiunii, finul lui Plahotniuc, Andrian Candu, consideră că fostul lider al PD nu a avut niciun motiv să plece din SUA.

„Se află în una din cele mai dezvoltate sisteme de drept, cu o anumită cerere de azil. Potrivit informațiilor juridice, poate să ia destul de mult timp, dar acolo sistemul e sistem, legea e lege”, a spus Candu. Totuși, acesta a precizat că a discutat cu Plahotniuc acum zece zile.

Precizăm că marți, 16 iunie, Procuratura Generală a anunțat că a cerut oficial Statelor Unite extrădarea lui Plahotniuc.

Fostul lider al PD a fost anunțat în urmărire, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Sursa: noi.md

Igor Dodon comentează situația politică din țară și anunță că este gata să susțină o coaliție largă cu PAS și PPDA

loading...

Comments are closed.