Acum trei ani, am adoptat o decizie crucială pentru viitorul țării – am ratificat Acordul de Asociere cu UE

În 2014 Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Asociere între Republica Moldova, pe de o parte, și Uniunea Europeană, pe de altă parte, document semnat la Bruxelles. La 2 iulie, Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost ratificat în plenul Legislativului de la Chișinău.

“Acum trei ani, am adoptat o decizie crucială pentru viitorul țării – am ratificat Acordul de Asociere cu UE. Chiar dacă s-a încercat compromiterea parcursului european prin jaful din bănci, crizele politice, cele finciar-bancare și riscul de a intra în faliment, am reușit în 2016 să punem țara pe picioare. Din păcate, dezamăgirea oamenilor este încă destul de mare. Pregătim o nouă foaie de parcurs pentru a menține ritmul care ne-a permis să ieșim din criză, astfel încât oamenii să beneficieze din plin de facilitățile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a scris președinte parlamentului, Andrian Candu, pe pagina sa de facebook.

Amintim că Acordul de Asociere (AA) Republica Moldova–Uniunea Europeană este un tratat internațional între RM și UE, care prevede cooperare în domenii precum comerțul, politica de securitate și cultură, acesta va contribui la construirea unei integrări mai profunde atât din punct de vedere politic cît și economic.

AA include, de asemenea, un Acord de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, ceea ce va reduce barierele în calea comerțului între UE și RM, contribuind astfel la dezvoltarea economiei.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share