Alte știri

12 lucruri inedite pe care nu le ştiai despre filmul „Singur acasă“

Pinterest LinkedIn Tumblr

Filmul „Singur acasă“ a dovedit şi anul acesta că nu are rivali pe micile ecrane în preajma Sărbătorilor de Iarnă, însă iată lucrurile inedite pe care le nu ştiai despre celebra comedie până acum.

Acestea sunt 12 lucruri inedite despre filmul “Singur acasă”

1. Iubita lui Buzz

Iubita lui Buzz, fratele lui Kevin, nu era de fapt o fată, ci fiul regizorului artistic al filmului, care a fost făcut să arate ca o fată. Asta pentru că regizorul nu şi-a dorit să supere vreo adolescentă folosindu-i poza.

2. Un joc de cuvinte

Actorul Joe Pesci, cel care îl joacă pe Harry, uita adesea că joacă într-un film de familie, iar cuvântul „f**k“ putea fi auzit deseori din gura sa în timpul filmărilor. Regizorul l-a sfătuit să încerce să înlocuiască înjurătura cu „fridge“.

3. Un film realist

Pentru a face filmul mai realist, Joe Pesci şi-a dorit ca lui Macaulay Culkin să-i fie cu adevărat frică de el, aşa că a încercat să interacţioneze cât mai puţin posibil cu acesta pe platourile de filmare. La un moment dat, Pesci chiar l-a rănit pe copil din greşeală. S-a întâmplat în timp ce repetau scena în care cei doi criminali l-au atârnat pe Kevin în cuier, iar Harry spune: „Îţi voi smulge cu dinţii fiecare din aceste degete micuţe unul câte unul“. Actorul chiar l-a muşcat pe Macaulay de degete, atât de tare încât i-a dat sângele.

4. Un film fals

Filmul „Angels With Filthy Souls“ la care se uită Kevin nu este un film real. O scenă scurtă a filmului cu gangsteri a fost turnată special pentru „Singur acasă“ şi a fost folosită în lungmetraj.

5. Tarantula

Tarantula care s-a târât pe faţa lui Marv era reală. Pentru a nu speria păianjenul, actorul Daniel Stern a trebuit să mimeze expresia unei persoane care ţipă de groază, iar sunetul a fost adăugat ulterior.

6. Locație

Filmul a fost turnat aproape în întregime în Chicago, iar ceea ce este prezentat ca un aeroport din Paris, era de fapt Aeroportul Internaţional O’Hare din Chicago. Locurile luxoase de la business class erau de fapt amplasate pe terenul de baschet al unei şcoli locale, în timp ce piscina şcolii a fost adaptată pentru a fi folosită în scena în care Kevin fuge prin pivniţa inundată din casa sa.

7. Casa familiei

Cât despre casa în care trăia familia lui Kevin, adevărata sa adresă este Lincoln Avenue, nr. 671, într-un oraş prosper din Winnetka, Illinois. Vila cu trei etaje, construită pentru a găzdui o familie, a fost scoasă la vânzare în 2011 la preţul de 2,4 milioane de dolari şi s-a vândut anul următor pentru 1,5 milioane de dolari. Acum casa este o atracţie turistică.

8. Rolul lui Harry

Rolul lui Harry a fost oferit în primă instanţă lui Robert De Niro şi John Lovitz, dar amândoi l-au refuzat.

9. Fratele lui

Fratele lui Macaulay Culkin din viaţa reală, Kieran, joacă în film rolul lui Fuller, vărul mai mic al lui Kevin care face mereu în pat.

10. Un reportofon special

Reportofonul de marca Talkboy din film nu exista, de fapt, ca produs, ci a fost creat special pentru filmare ca un prototip non-funcţional. În orice caz, mulţi dintre fanii filmului şi-au dorit să deţină unul şi în câţiva ani acest reportofon chiar a apărut în magazine.

11. Decorațiuni din bomboane

Decoraţiunile de Crăciun din sticlă, pe care calcă Marv, sunt de fapt făcute din bomboane. În orice caz, pentru siguranţa sa, actorul Daniel Stern a purtat plăci speciale de cauciuc în scenele în care trebuia să meargă desculţ.

12. A desenat harta

Actorul Macaulay Culkin chiar a desenat harta capcanelor pe care a plănuit să le pună acasă.

loading...

Comments are closed.