Alte știri

Astăzi se împlinesc doi ani de la trecerea în neființă a lui Anatol Dumitraș

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 14 iunie 2016, cunoscutul interpret din ţara noastră Anatol Dumitraș s-a stins din viață. Artistul suferea de cancer. Cântărețul este autorul celebrelor melodii „Dulce-i vinul”, „Prima dragoste” sau „În ochii tăi”.

Anatol Dumitraş s-a născut la 14 noiembrie 1955, în satul Larga, raionul Briceni. După absolvirea şcolii decide să devină electrician. Astfel, urmează o şcoală profesională, apoi lucrează conform specializării în colhozul din localitatea sa de baştină, dar numai câteva luni. Cariera sa de interpret începe în anul 1982, în calitate de solist al formaţiei „Bucuria”, un an mai târziu îl găsim în componenţa altui ansamblu – „Legenda”, iar pe parcursul anilor 1986-1989 este solist al formaţiei „Plai”. Din anul 1989 şi până în anul 1991 a fost solist şi conducător artistic al formaţiei „Olymp”, apoi în perioada 1991-1993 – solist şi conducător artistic al formaţiei „Alai”.

Pe parcursul anilor reuşeşte să realizeze numeroase înregistrări la Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională. Din 1995 a deţinut titlul onorific de maestru în artă. În 2012, și-a sărbătorit cei 30 de ani de activitate scenică, printr-un grandios concert la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”.

„Am fost în peste 50 de țări, dar povestea adevărată de iarnă pentru mine a fost, este şi va rămâne satul meu natal”, a declarat atunci marele artist al neamului.

Artistul a fost înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău.

loading...

Comments are closed.