Compania Microsoft susține sistemul educațional din Republica Moldova

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Compania Microsoft au semnat astăzi, 25 septembrie, un Memorandum de Înțelegere în temeiul căruia va fi construit un parteneriat strategic pentru susținerea sistemului educațional din Republica Moldova în utilizarea celor mai inovative tehnologii informaționale. Grație acestui parteneriat, instituțiile de învăţământ din țară vor obține accesul la Office 365 A1, la platforme interactive pentru perfecționarea și recalificarea cadrelor didactice și oferirea sprijinului în implementarea modelului de învățare la distanță și modelului mixt.

La evenimentul de semnare a Memorandumului de Înțelegere, care s-a desfășurat online au participat: Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării; Anne Coleman-Honn, șeful Departamentului de politici și economie, al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova; David Chiaberashvili, managerul de dezvoltare al educației și afacerilor, Microsoft și Albena Spasova, managerul internațional pentru Educație al Microsoft; Corneliu Ciorici, șeful Serviciului tehnologiei informației și comunicațiilor .

Ministrul Igor Șarov a mulțumit în numele Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dar și al comunității pedagogice din Republica Moldova –  Companiei Microsoft  pentru această deschidere și angajament de a susține sistemul educațional din țara noastră, în special în această perioada de pandemie, care de fapt, pentru educația din întreaga lume, este o perioada de grea încercare. „Elementul cheie în acest parteneriat ține de faptul că vom putea utiliza diverse platforme de instruire, care pot fi accesate gratuit, astfel încât vom da acces tuturor elevilor și profesorilor de a beneficia de acest suport inestimabil. Este important să menționăm că  de comun cu Compania Microsoft vom  facilita identificarea resurselor și instrumentelor didactice în limba română care vor putea fi  integrate ca resurse locale pe platformele digitale din țara noastră”, a subliniat oficialul.

Datorită acestui parteneriat, comunitatea educațională din Republica Moldova va putea beneficia de instrumente precum:  Microsoft Teams care poate fi utilizat ca platformă de învățare la distanță și care le permite utilizatorilor să organizeze lecții video de la distanță, să colaboreze între grupuri și clase, să genereze sarcini de învățare și să definească termenele limită pentru temele de acasă. Un alt instrument important este și Microsoft Forms acesta este utilizat în procesul de evaluare pentru a crea și partaja teste, oferă scorul final după finalizarea testului, iar profesorul va economisi timpul verificând corectitudinea răspunsurilor.

Citește și: Microsoft își închide magazinele fizice și se concentrează pe online

Total
0
Shares
 
Total
0
Share