Alte știri

Comuna Boșcana a finalizat modernizarea rețelei de iluminat public stradal, finanțată din resursele financiare pentru reintegrarea țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

În comuna Boșcana din raionul Criuleni a fost finalizată modernizarea sistemului de iluminare stradală, finanțată din Programul de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În total, pentru modernizarea și asigurarea funcționării în condiții de siguranță, rentabilitate și eficiență economică și energetică a infrastructurii serviciului de iluminat public în Boșcana și Mardareuca au fost alocați 915 000 lei. Pentru anul 2020, proiectul implementat a constituit 300 000 lei din sursele alocate de Guvern, iar localitatea Boșcana este primul beneficiar care a realizat proiectul său din lista tuturor beneficiarilor.

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a vizitat astăzi localitatea, aflată în Zona de Securitate, pentru a se documenta la fața locului cu procesul de implementare a proiectului și pentru a discuta cu localnicii despre situația din sat. Printre problemele stringente ale localității se numără extinderea apeductului, salubrizarea și canalizarea.

Cristina Lesnic a salutat modul în care administrația publică locală a realizat proiectul, încurajându-i să aplice în continuare pentru finanțarea noilor proiecte. „Resursele Programului de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării sunt limitate, însă șansele de a primi finanțare fiind mari pentru cele mai competitive proiecte. Infrastructura dezvoltată pentru a asigura o viață decentă, în special în Zona de Securitate, este foarte importantă”, a spus Cristina Lesnic.

Astăzi, 80% din localitatea Boșcana beneficiază de iluminat stradal pentru 3500 de locuitori.

Primăria comunei a informat că este în căutarea de resurse pentru procurarea tehnicii ce ar permite reabilitarea întreprinderii de salubrizare de localitate și, ca urmare, prestarea serviciilor de salubrizare și evacuare a deșeurilor pentru locuitorii din cele două sate ale comunei.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat funcționarea centrului medicilor de familie și accesul populației la servicii medicale de calitate în condițiile epidemiologice create de noul coronavirus.

Primara Boșcanei, Svetlana Racul a exprimat mulțumiri pentru sprijinul acordat localității și a reiterat că administrația publică locală depune eforturi pentru a oferi o viață mai bună sătenilor.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii cu privire la reînceperea noului an de studii pentru elevi și profesori, precum și pe marginea redeschiderii grădinițelor.

Părțile au convenit să continue cooperarea dintre administrația publică centrală și cea locală.

Citește și: Primărița comunei Boșcana, raionul Criuleni, a încheiat contracte cu soțul și fiul său, încălcând astfel regimul juridic al conflictelor de interese

loading...

Comments are closed.