Externe

Copiii migranți, bătuți cu pumnii și picioarele de polițiștii de frontieră americani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zeci de copii migranți aflați în grija Serviciul de Control Vamal American ar fi fost bătuți, amenințați cu agresiuni sexuale și jigniți de nenunărate ori, între 2009 și 2014, potrivit unui raport al organizației non-guvernamentale ACLU.

În raportul de aproximativ 30.000 de pagini, ONG-ul care se ocupă, în principal, de drepturile comunității gay sunt subliniate detalii grotești cu privire la tratamentul aplicat de autorități copiilor care proveneau din țările afectate de conflicte militare, transmite ProTV.

Plângerile ar fi fost depuse de minorii neînsoțiți, majoritatea originari din El Salvador, Guatemala, Mexic și Honduras. În replică, Serviciul de Control Vamal American a negat, pentru Newsweek, că acuzațiile ar fi adevărate.

Angajații poliției de frontieră au fost acuzați că ar fi lovit cu picioarele în coaste mai mulți copii și că ar fi abuzat o adolescentă în timpul controlului corporal. Alți copii au declarant că au fost loviți cu pumnii în cap, în timp ce unei alte adolescente însărcinate i s-ar fi interzis un control medical de rutină, fapt din cauza căruia a suferit și un avort.

Într-un comunicat de presă citat de Newsweek, un purtător de cuvânt al Serviciului de Control Vamal American a declarat că acuzațiile aduse de ACLU sunt false și nu au niciun fond.

loading...

Comments are closed.