Alte știri

FOTO // Inundații la Ștefan Vodă: Digul de protecție a râului Nistru, săpat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Locuitorii din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, s-au pomenit cu gospodăriile inundate după ce au săpat digul de protecție din localitate, transmite Știri.md.

Potrivit salvatorilor, șanțurile și canale săpate de localnicii care trăiesc în preajma bazinului acvatic a dus la consecințe devastatoare.

În acest sens salvatorii atenționează că astfel de acțiuni întreprinse de persoane ar pute provoca daune considerabile, inclusiv inundarea zonelor locative din preajma râului.

Pentru prevenirea situațiilor similare angajații IGSU au depus un demers în adresa autorităților publice, iar organele de drept urmează să investigheze cazul.

Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU în anul 2020 în localitățile Răscăieți, Talmaza, Cioburciu, Crocmaz și Tudora din raionul Ștefan Vodă autoritățile în comun cu salvatorii au fortificat digul de protecție din preajma satelor de pe malul Nistrului  pe o lungime de 3.589 metri.

La lucrările de fortificare au participat 125 de oameni cu 42 unități de tehnică grea. Pe parcursul anului 2021 digul de protecție din raionul Ștefan Vodă urmează să fie consolidat pe distanță de 69 km.

loading...

Comments are closed.