FOTO // O nouă promisiune îndeplinită. Un drum important din satul Breanova, Orhei, a fost renovat, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”

Echipa Partidului „ȘOR” continuă să renoveze drumurile din satele din raionul Orhei, care, pe lângă faptul că schimbă radical aspectul, le asigură perspectivă de dezvoltare. Asta în pofida piedicilor care i se pun, la indicația guvernării PAS și a Maiei Sandu, precum și a show-urilor cu mascați organizate de către aceștia împotriva protestatarilor pașnici. Un alt proiect a fost finalizat în satul Breanova, comuna Morozeni, a doua localitate care se modernizează conform Strategiei de dezvoltare a raionului Orhei, pentru anii 2022-2027, intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”. Acest drum este foarte important pentru localnici, întrucât este o arteră care leagă mai multe străzi ce duc spre mai multe obiective de menire socială.

Localnicii sunt foarte mulțumiți pentru că acest drum a fost reparat și că nu mai sunt nevoiți să circule prin noroi și gropi, așa cum s-a întâmplat ani în șir. Oamenii salută faptul că, tot la inițiativa echipei lui Ilan Șor, a fost amenajat și parcul din satul Breanova.

„Am 72 de ani și încă de mic, când mergeam la școală, glodul era până la genunchi și trebuia să-mi spăl foarte des încălțămintea. Drumul era plin de gropi. Numai tractoarele puteau merge pe el. Acum sunt foarte bucuros. La vârsta pe care o am și din cauza drumului stricat, eram nevoit să stau mai mult prin ogradă, acum ajung foarte ușor la destinație”, a spus un vârstnic.

„Nu am fost prin sat de vreo 15 ani. De când mă țin minte, acest drum era foarte rău. Acum este bun. Bravo primarului și Partidului „ȘOR”, care își bate capul pentru oameni”, a menționat un alt bărbat.

„Tare greu am mai circulat pe acest drum. Acum, însă, cu toții mergem bine pe el. Copiii se joacă pe acest drum. Noi suntem bătrâni, ne este foarte ușor să ne deplasăm la destinație, suntem recunoscători, mulțumiți. Ne bucurăm, însă, mai mult pentru tineri”, a spus o femeie.

Potrivit primarului comunei Morozeni, Igor Țurcan, drumul renovat are o lungime de peste 1,4 km și o suprafață de 6700 m2. Primarul le-a mulțumit localnicilor pentru încredere, susținere și răbdare și s-a arătat mândru că promisiunile făcute au fost îndeplinite.

De asemenea, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a anunțat că lucrările de construcție a drumului au costat aproape patru milioane de lei.

„Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în noi. La identificarea resurselor financiare pentru renovarea acestui drum, dar și pentru proiectul privind iluminarea stradală, a contribuit, simbolic, și Consiliul raional. Cei mai mulți bani au venit, însă, din partea sponsorilor identificați de Ilan Șor, care nu este indiferent de satele noastre și își îndeplinește promisiunile făcute. Depunem aceste eforturi pentru ca ai noștri copii să rămână în țară, copiii din Breanova să ducă faima localității mai departe, munca bunicilor, străbunicilor, care au lucrat o viață pentru acest sat, să nu fie în zădar”, a menționat Dinu Țurcanu.

„Ori de câte ori am venit în localitatea dvs., când se sărbătorea Hramul, m-ați tot dojenit pentru acest drum. Iată că a venit și ziua în care visul dumneavoastră s-a îndeplinit. Mă bucur că, împreună cu echipa Partidului „ȘOR” reușim să schimbăm în bine aspectul satelor din raionul Orhei și, o dată cu asta, le oferim perspectivă de dezvoltare”, a adăugat vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon.

Cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii satului Breanova, a venit și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care s-a arătat bucuros că promisiunile pe care le-a făcut în fața celor care i-au acordat încrederea, se îndeplinesc.

„Sunt mândru că, împreună cu echipa Partidului „ȘOR”, reușim să realizăm proiecte care le asigură oamenilor confort și bunăstare. Asta în pofida piedicilor și abuzurilor la care suntem supuși, la indicația actualei guvernări, căreia nu-i permitem să-și bată joc de oameni. Vă felicit cu ocazia inaugurării acestui drum, care știu că este foarte important pentru dumneavoastră. Mă bucur că nu va mai trebui să mergeți prin gropi și noroi și că veți ajunge ușor la destinație. Drumul bun de la Breanova, la fel ca celelalte drumuri renovate la inițiativa noastră, ne oferă șansa unui viitor luminos. Totodată, ne leagă de noi realizări care vor urma. Vă asigur că nu ne oprim aici și că vom continua să le oferim oamenilor ceea ce merită – un trai decent, acasă, în Moldova! Vă rog să aveți răbdare și încredere”, a dat asigurări Ilan Șor.

Potrivit Strategiei de dezvoltare durabilă a raionului Orhei, echipa Partidului „ȘOR” își propune să fie modernizate următoarele localități: Zorile, Ocnița-Țărani, Inculeț, Bulăiești, Mîrzești, Mîrzaci, Morozeni, Breanova, Ghetlova, Hulboaca, Noroceni, Biești, Cihoreni și Hodorogea. Până în 2027, vor fi dezvoltate toate localitățile din raion.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share