Alte știri

Mama și fiul de 8 ani s-au întors în sicriu din vacanța din Grecia: Furtuna a dărâmat restaurantul în care luau masa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Erau fericiți în vacanță în Grecia, dar se întorc acasă, în România, în sicrie. Femeia care a murit strivită sub dărâmăturile restaurantului din Halkidiki plecase în concediu cu fiul ei de doar opt ani. Băiețelul se afla pe terasă în momentul în care a izbucnit furtuna violentă. A fost luat pe sus de vânt și izbit de un geam, însă n-a murit pe loc. Medicii l-au resuscitat, însă s-a stins câteva ore mai târziu, la spital. Sicriele cu trupurile celor doi vor ajunge acasă la începutul săptămânii viitoare, scrie A1.RO. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a precizat că trupurile celor două persoane decedate vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi obţinute toate documentele necesare. În plus, MAE precizează că nu au mai existat alte victime, cetăţeni români, în furtună.
 
”Reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la unitatea medicală unde este internat cetăţeanul român rănit, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la starea sa de sănătate. În urma discuţiilor cu reprezentanţii spitalului, a rezultat faptul că acesta se află în afara oricărui pericol şi urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi”, a transmis MAE.
 
Ministerul a precizat că reprezentanţii Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei celor două persoane decedate în furtună şi acordă asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor privind repatrierea trupurilor neînsufleţite şi eliberarea documentelor necesare şi a certificatelor de deces, repatrierea urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare.
 

”Menţionăm că, până în prezent, nu sunt înregistrate alte victime de cetăţenie română. În context, precizăm că reţeaua de alimentare cu energie electrică este în continuare afectată, urmând să fie remediată în cursul acestei zile, iar comunicarea în zonă se realizează cu dificultate”, a mai transmis MAE.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Amintim că mai multe persoane au murit în urma unei furtuni puternice, pe malul mării în Grecia, pe data de 11 iulie:
https://telegraph.md/foto-mai-multe-persoane-au-murit-in-urma-unei-furtuni-puternice-pe-malul-marii-in-grecia/

loading...

Comments are closed.