Alte știri

Messi a calificat Argentina la Cupa Mondială 2018, Chile rămâne acasă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Selecționata Argentinei, vicecampioana lumii, a obținut calificarea la Cupa Mondială de fotbal ediția 2018 grație unei prestații de excepție a starului său Lionel Messi, care a marcat de trei ori în partida câștigată în deplasare, cu scorul de 3-1, în fața reprezentativei Ecuadorului, marți seara, în ultima etapă a preliminariilor zonei America de Sud.

Gazdele au deschis scorul în primul minut al partidei disputată pe stadionul Olimpico Atahualpa din Quito, la o altitudine de 2.850 m, prin Romario Ibarra, însă Messi a restabilit egalitatea după 11 minute, iar apoi și-a adus echipa în avantaj (min.20), înainte de a stabili rezultatul final, în partea secundă a jocului (min.62).

În urma acestui succes, Argentina a ocupat poziția a treia în clasamentul final al grupei unice sud-americane, care asigură calificarea directă la turneul final din Rusia. Messi și colegii săi au profitat, însă, și de rezultatul de egalitate înregistrat în întâlnirea dintre Peru și Columbia (1-1), echipe cu care naționala „albiceleste” se afla în luptă directă pentru participarea la CM 2018.

Columbienii s-au clasat pe poziția a patra, ultima care asigură prezența directă la Mondialul de anul viitor, în timp ce Peru, ocupantai poziției a cincea urmează să dispute un baraj intercontinental cu Noua Zeelandă, în luna noiembrie.

Alături de Argentina și Columbia au mai obținut calificarea directă la turneul final din Rusia selecționata Braziliei, cvintuplă campioană mondială și câștigătoarea grupei sud-americane, care avea asigurată calificarea încă de luna trecută, precum și reprezentativa Uruguayului, ocupanta locului secund, învingătoare cu 4-2 în fața Boliviei.

Marea perdantă a acestor preliminarii este naționala statului Chile, campioana en titre a Americii de Sud, care a ratat participarea la CM 2018 după eșecul suferit în fața Braziliei (0-3).

Rezultate:
Ecuador — Argentina 1-3
Au marcat: Romario Ibarra 1, respectiv Lionel Messi 12, 20, 62.

Peru — Columbia 1-1
Au marcat: Paolo Guerrero 76, respectiv James Rodriguez 56.

Brazilia — Chile 3-0
Au marcat: Paulinho 55, Gabriel Jesus 57, 90.

Uruguay — Bolivia 4-2
Au marcat: Martin Caceres 40, Edinson Cavani 42, Luis Suarez 60, respectiv Gaston Silva 24 (autogol), Diego Godín 79 (autogol).

Paraguay — Veneuzela 0-1
A marcat: Yangel Herrera 84.

Ocupantele primelor patru locuri s-au calificat la Cupa Mondială 2018, în timp ce echipa clasată pe locul al cincilea va disputa un baraj cu câștigătoarea zonei Oceania.

 

loading...

Write A Comment