Alte știri

Opinia unui medic român din SUA: La iarnă, ne aşteaptă o triplă infectare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Medicul Ion Alexie, infecţionist la un spital din Las Vegas, a atras atenţia asupra triplului pericol la care putem fi expuşi în această iarnă.

„La iarnă vom avea ceea ce eu numesc „triple jeopardy” (pericol triplu – n.r), adică avem şanse să ne infectăm în acelaşi timp cu influenza, care este gripa, cu COVID-19 şi toată lumea ştie că după aceste infecţii virale, pacienţii fac pneumonii bacteriene cu pneumococ, şi de multe ori cu stafilococ”, a spus medicul Alexie, potrivit MEDIAFAX.

Specialistul ne spune că cea mai bună cale pentru a ne ţine departe de problemele de sănătate este vaccinarea antigripală şi antipneumococică.

Oamenii cu vârsta de peste 65 de ani trebuie vaccinaţi pentru pneumococ, bacteria care produce cele mai frecvente pneumonii, sfătuieşte doctorul de la Las Vegas.

Medicul Ion Alexie speră ca în curând să fie inventaţi anticorpii monoclonali. Aceştia sunt forme identice create în laborator ale anumitor tipuri de anticorpi. În lipsa unui vaccin, imunoterapia r putea fi salvarea în viitor. Deja o echipă de cercetători olandezi a descoperit un anticorp monoclonal capabil să neutralizeze în laborator noul coronavirus, însă încă mai este nevoie de studii în acest sens.

Citește și: Soarta fetelor Hachaturyan care și-au ucis tatăl: Anchetatorii nu renunță la acuzații

loading...

Comments are closed.