Actualitate

Precizările Procuraturii Generale în legătură cu unele secvențele video

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul secvențelor video apărute recent în presă în care adjunctul Procurorului General, Ruslan Popov apare împreună cu fostul procuror Boris Lupașcu, fapt care a stârnit un val de controverse în spațiul public, instituția punctează următoarele:

1. Cei doi se cunosc de mai mulți ani în condițiile în care au activat împreună în cadrul organelor Procuraturii;

2. Întâlnirea între Ruslan Popov și Boris Lupașcu a avut loc pe 25 aprilie 2021 și a fost una accidentală, într-un local public, la o stație PECO din capitală, în care cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea;

3. Interdicții limitative de comunicare între cei doi nu existau, or, la acel moment, Boris Lupașcu nu era parte a vreunei lucrări pendinte la Procuratură (petiție, proces penal sau cauză penală);

4. Adresarea deputaților Litvinenco și Pâslariuc prin care solicitau examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate a fost recepționată la Procuratura Generală luni, 26 aprilie 2021, fiind dispusă examinarea celor invocate într-un regim prioritar.

Procuratura Generală transmite, pe această cale, un mesaj de încredere în profesionalismul și imparțialitatea procurorilor antrenați în anchete, cărora li se asigură resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea spețelor obiectiv, echidistant și într-un termen rezonabil.

Concomitent, Procuratura face apel către unele forte politice cu conexiuni subversive, antrenate în campanii toxice de discreditare a procurorilor responsabili de anchete, să înceteze aceste atacuri, cu atât mai mult cu utilizarea măsurilor speciale de investigație, care contravin cadrului legal și sunt efectuate în afara procedurilor penale.

loading...

Comments are closed.