Actual

Președintele Parlamentului Igor Grosu a discutat cu europarlamentarul Andrey Novakov

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere cu Andrey Novakov, membru al Parlamentului European din partea Republicii Bulgaria, în cadrul căreia au vorbit despre securitatea din regiune, agenda integrării europene a Republicii Moldova, situația comunității bulgare din țara noastră.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Igor Grosu a comunicat despre acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru buna gestionare a situației umanitare în țară, create ca urmare a războiului din Ucraina. „Războiul nejustificat declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei a provocat un flux mare de refugiați. Găzduim aproape 100 de mii de cetățeni din țara vecină – un număr egal cu 4 la sută din populația Republicii Moldova. Depunem eforturi pentru a-i ajuta să treacă peste această tragedie și vom continua să o facem cu toată responsabilitatea”, a asigurat Președintele Parlamentului.

Șeful Legislativului a mai adăugat că, în condițiile crizei refugiaților și celei energetice, există o presiune mare asupra sistemului economic, social și medical al Republicii Moldova. În acest sens, a mulțumit partenerilor europeni, inclusiv statului bulgar, pentru ajutorul acordat.

De asemenea, Igor Grosu a menționat că Republica Moldova este în proces de completare a chestionarului recepționat din partea Uniunii Europene și că este o etapă importantă spre obținerea statutului de stat candidat.

Totodată, parlamentarii au abordat subiectul comunității bulgare din Republica Moldova, dar și despre intensificarea colaborării interparlamentare, menționând despre Memorandumul de înțelegere cu parlamentul European semnat în tomna anului 2021 la Bruxelles ce oferă oportunități suplimentare de cooperare.

La întrevedere au fost prezenți deputații Grigore Novac, președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Natalia Davidovici, vicepreședinta Comisiei, și Ion Groza, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană.

loading...

Comments are closed.