Externe

Proteste „anti-corona” în Germania și Polonia. Mesajul transmis manifestanților de Angela Merkel

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe mii de persoane nemulțumite de restricțiile impuse pentru limitarea pandemiei de COVID-19 au manifestat din nou, sâmbătă, în mai multe oraşe din Germania, dar şi în capitala Poloniei, relatează AFP, preluată de Agerpres.

La Munchen, în sud-vestul Germaniei, a fost organizată pentru prima oară o manifestaţie naţională de acest gen și conform poliției, 10.000 de persoane au venit la acţiunea de protest, dublu față de cât anunțau organizatorii.

protest anticorona munchen profimedia-0557659908
12 septembrie 2020, Bavaria, Munchen: Oamenii s-au adunat pentru a protesta față de măsurile antiocoronavirus luate de guvern. Mitingul a fost marcat de o dispută în legătură cu numărul participanților.

Şi în alte oraşe germane au avut loc adunări similare. La Hanovra (centru) au fost cel puţin 1.000 de persoane și tot cam atâtea la Wiesbaden (vest).

Adunarea principală de la Munchen a fost întreruptă însă după mai puţin de o oră de la începerea ei, căci regulile de distanţare nu fuseseră respectate şi participanţii nu purtau măşti, încălcând astfel un ordin al autorităţilor locale.

protest anticorona hanovra profimedia-0557671164
12 septembrie 2020, Hanovra, Germania: Participanții la un protest față de măsurile restrictive din pandemie s-au așezat pe jos în Georgsplatz, în centrul orașului .

O manifestaţie similară, dar de o amploare mai mică a reunit în cursul după-amiezii mai multe sute de persoane și la Varşovia, capitala Poloniei.

manifestatie impotriva restrictiilor din pandemie in varsovia
Protestatarii din Varșovia au pancarte cu sloganuri împotriva restricțiilor din pandemie. „Gata cu minciunile, gata cu măștile, gata cu pandemia”, au strigat participanții care au mărșăluit pe străzile capitalei poloneze. 

Organizată de o asociaţie care se opune obligativităţii vaccinării, „Stop-NOP”, mitingul s-a desfăşurat în faţa sediului parlamentului polonez. Manifestanţii erau nemulțumiți și de televiziunea publică, TVP, pe care ei o acuză ca a minţit cu privire la pandemia de COVID-19.

Participanţii la protest au păstrat un minut de reculegere în memoria persoanelor care au decedat „din cauza blocării serviciilor medicale”, ca urmare a pandemiei.

loading...

Comments are closed.