Externe

Tânără din Italia, condamnată la închisoare după ce a scris pe Facebook că românii miros urât și sunt necivilizati

Pinterest LinkedIn Tumblr

O italiancă s-a ales cu patru luni de închisoare pentru o jignire adresată poporului român pe o rețea de socializare. Postarea a fost publicată acum patru ani de Michela Bartolotta pe pagina personală de Facebook, unde a reușit să strângă în jur de 60 de aprecieri, informează digi24.

În vârstă de 19 ani la acea vreme, italienca a reușit prin postare sa să indigneze comunitățile de străini din Padova și a atras și atenția Justiției, iar tânăra a fost acuzata de distribuirea unor idei de ura rasială si etnică. „Eu și poporul român nu ne vom înțelege bine niciodată, printre îngrijitoare depresive și alte elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate”, este mesajul care i-a adus tinerei o condamnare la închisoare.

Postarea a fost ulterior ștersă și tânăra, (câștigătoare a mai multor concursuri de frumusețe – Miss Muretto 2012 și Miss Bikini 2015) a încercat să-și justifice reacția spunând că a fost un moment cauzat de stresul cotidian, însă a fost prea târziu. Nici scuzele afișate pe vitrina magazinului în care lucrea, nici evenimentele organizate pentru persoanele de naționalitate română nu au schimbat decizia judecătorului. Tatăl fetei și-a cerut scuze prin intermediul presei locale din Padova și a anunțat că la firma pe care o deține angajează 10 străini.

Sentința pentru postarea xenofobă a fost dată de Tribunalul din Padova după patru ani, pe baza unei legi din 1993. Și cei care au apreciat postarea riscă penalizări din partea autorităților.

loading...

Comments are closed.