Alte știri

Ți-e frică să nu fii blocat pe Facebook? Vezi ce trebuie să faci ca să eviți acest lucru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat faptul că rețeaua a introdus un nou sistem de de securitate, care presupune că utilizatorilor să li se ceară să trimită o poză ”clara” cu față lor, un selfie, în caz contrar, contul urmând să fie blocat, scrie realitatea.net.

Facebook va cere utilizatorilor să trimită o astfel de fotografie, pentru a le verifică identitatea, în cazul în care se remarcă o activitate suspectă, informează 9to5mac.com, potrivit BZI.

Motivul unei astfel de măsuri este înmulțirea botilor care răspândesc știri false și propagandă, așa cum s-a întâmplat la alegerile din Statele Unite, iar Facebook vrea să se asigure că utilizatorii sunt umani.

Purtător de cuvânt Facebook: ”Acest test are menirea de a ne ajută pe noi să depistăm activitățile suspecte, incuzand crearea unui cont, trimiterea de cereri de prietenie, stabilirea de plăți pentru reclamă, precum și crearea și editarea de anunțuri publicitare”

Facebook a confirmat, pentru Wired, că recunoaștere faciala este automată și că fotografia va fi ștearsă de pe servere, după ce verificarea este încheiată. Însă, conturile utilizatorilor sunt blocate până la momentul verificării fotografiei încărcate de internauți.

loading...

Comments are closed.