Alte știri

Tribul Cherokee i-a cerut companiei Jeep să nu îi mai utilizeze numele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legendarul automobil de teren Jeep Cherokee, un model produs de aproape 50 de ani, ar putea fi nevoit să îşi schimbe numele. Șeful tribului amerindian cu acelaşi nume a apreciat că a venitul timpul ca firmele şi echipele sportive din SUA să înceteze să mai utilizeze numele lor.

Chuck Hoskin Jr, șeful tribului Cherokee, a spus producătorului auto că „nu va mai tolera utilizarea numelui Cherokee de către companie”, a confirmat un purtător de cuvânt al tribului, relatează Agerpres.

Acest lucru a fost comunicat firmei mamă a producătorului Jeep, grupul Stellantis, rezultat în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american FiatChrysler.

„Cred că a venit timpul în această ţară, atât pentru companii cât şi pentru echipe sportive, să renunţe la utilizarea numelor, imaginilor şi mascotelor amerindiene pentru produsele, tricourile şi echipele lor”, a apreciat şeful tribului Cherokee într-o declaraţie transmisă la mijlocul lunii trecute revistei americane Car and Driver.

„Sunt sigur că au fost bine intenţionaţi dar nu suntem onoraţi să avem numele nostru înscris pe portiera unei maşini”, a adăugat Chuck Hoskin Jr.

Constructorul auto american Jeep a lansat automobilul de teren Cherokee în 1974 şi între timp au fost introduse mai multe modele cu acelaşi nume.

În urma presiunilor, echipa de fotbal american din statul Washington precum şi echipa de baseball din statul Cleveland au renunţat şi ele recent să mai utilizeze numele unor triburi amerindiene, Redskins respectiv Indians.

loading...

Comments are closed.