Politic

Ultima oră! Silvia Radu l-a demis din funcţie pe şeful Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a semnat dispoziţiile privind retragerea din funcţie a şefului Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu. Despre acest lucru a anunțat Primarul General interimar pe pagina sa de facebook.

Silvia Radu l-a demis pe Mihai Moldovanu, Mihai Moldovanu demis din functie, seful directiei sanatate demis din functie„Astăzi am semnat dispoziția de eliberare din funcție a domnului Mihai Moldovanu, șeful Direcției sănătății.

Am văzut cu toții ce se întamplă în sistemul de sănătate. Este o stare de lucruri inacceptabilă. Plângerile cetățenilor vin zi de zi. Toate aceste plângeri reclamă deficiențe majore. De asemenea, am primit numeroase plângeri de la doctori, care spun că sunt împinși de administrația spitalelor să comită lucruri ilegale.

Eu personal am fost în controale și am văzut o grămadă de nereguli. Uneori se inaugurează secții și sunt prezentate imagini frumoase, iar după ce presa pleacă sunt strânse cearșafurile, alteori medicii sunt puși să strângă bani pentru unele reparații. Aceasta nu este administrație, este o îmbinare de hoție, șantaj și minciună. Primii care suferă sunt pacienții, apoi doctorii care încep să plece din sistem.

Drept urmare consider firească curățenia lună nu doar a orașului dar și a administrației publice din Chișinău care trebuie periată de corupți și oameni lipsiți de responsabilitate.”, a scris Primarul General interimar, Silvia Radu.

Telegraph.md amintește că pe data de 3 februarie, Primarul interimar, Silvia Radu, a dispus efectuarea unei anchete interne la Direcția sănătății a CMC.

„Să vă gândiți clar cum veți cheltui banii publici. Care vor fi prioritățile la cheltuielile pe care vi le planificați. La Spitalul nr.1 s-a dat prioritate cabinetului directorului și nu secțiilor unde stau mamele cu copii noi născuți. S-a cumpărat un ascensor de un milion de lei, pe când ele costă maxim 300.000 de lei. Domnule Moldovanu ar fi un gest de bărbăție și onoare să-mi prezentați astăzi cererea de demisie”, a declarat atunci Silvia Radu.

Mihai Moldovanu şi-a început activitatea profesională în 1986, lucrând în calitate de felcer la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. În 1992, a deţinut funcţia de medic generalist la Spitalul Clinic Municipal nr.1, iar un an mai târziu a fost angajat în calitate de medic terapeut la Policlinica Asociaţiei curativ-sanatoriale şi de recuperare a Aparatului Guvernului. Din 2007, Mihai Moldovanu a fost şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău, iar între timp a mai deţinut funcţiile de deputat şi de viceprim-ministru pe probleme sociale.

 

loading...

Comments are closed.