Alte știri

VIDEO // Gheorghe Cavcaliuc, despre acuzațiile aduse de Baștovoi și Maiduc: „Doar din mila cuiva nu stau ambii și acum la pușcărie”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fiind rugat să comenteze învinuirile aduse de Andrei Baștovoi și Vladimir Maiduc în cadrul unei emisiuni televizate, precum că Gheorghe Cavcaliuc ar fi implicat în fabricare de dosare și bani murdari, cel din urmă a ținut în primul rând să menționeze despre faptul răzbunării ce-i macină pe cei doi și nu în ultimul rând despre  un atac mediatic împotriva sa.

„Baștovoi este o persoană care a furat la greu din toate întreprinderile unde a lucrat și a comis mai multe infracțiuni, iar cei 8 ani de pușcărie pe care i-a stat sunt puțini pentru tot ce a făcut. Li s-a făcut jale foștilor șefi de el și de asta a stat numai 8 ani”, a menționat Cavcaliuc.

Amintim că Baștovoi a fost condamnat în decembrie 2013 la 9 ani de puşcărie, fiind învinuit de delapidări de fonduri în perioada în care era vicepreşedinte al companiei petroliere Ascom-Group și de comandarea omorului fiului acestuia, Gabriel Stati, fostul preşedinte al companiei, şi al şefului Departamentului de securitate din cadrul ASCOM Group, Veaceslav Glotov. Denunțul a fost făcut de omul de afaceri Anatol Stati, proprietarul companiei Ascom-Grup. Baștovoi a pledat nevinovat.

Cât despre cel de-al doilea personaj care a încercat să-i ponegrească imaginea liderului PACE, Cavcaliuc a declarat următoarele:

„Maiduc este o persoană care a revenit la MAI cu mari aere ca să primească gradul de general. Această persoane a fabricat mai multe dosare penale și a încercat să acopere mai multe crime. Eu sunt conducătorul subdiviziunii care pentru prima dată în istorie a făcut percheziții în direcția securitate internă. La doar 24 de ore fostul ministru de interne i-a permis lui Maiduc să plece pentru că erau prieteni, altfel avea să stea și acum în pușcărie”, a comentat liderul PACE.

Menționăm că Gheorghe Cavcaliuc a vorbit anterior despre un atac mediatic care se pregătaște împotriva sa.

„Acum două săptămâni am anunțat că se pregătește un atac mediatic asupra mea, pus la cale de Renato Usatîi, cu mâinile celor de la Jurnal TV, pe care i-a plătit generos ca să promoveze falsuri.  Vedeți aici comentariul meu despre această pseudo-investigație și tarifele ”presei independente” pentru promovarea falsurilor la comanda unor concurenți electorali ajunși în pragul disperării de creșterea popularității Partidului PACE și a susținerii din partea cetățenilor. Știu că Usatîi nu se oprește din fabricarea minciunilor și ”a plasat o nouă comandă”, de această dată la Rise”, a mai menționat liderul PACE.

Mai jos găsiți comentariu la acest subiect dar și declarația făcută la Unimedia în data de 16 iunie.

loading...

Comments are closed.