(video) Monica Babuc: Este timpul ca Limba Română să își capete rolul și denumirea potrivită în Constituție

Spre sfârșitul ședinței parlamentare de ieri, deputatul democrat Monica Babuc a ținut un discurs, în care a criticat modul în care acționează alianța PSRM-ACUM, care deși a declarat că va opri dezbinarea societății, a creat un nou zid, contrapunând oamenii din diasporă și pe cei de acasă. Totodată, Monica Babuc a spus că la 30 de ani de la Marea Adunare Națională, este timpul ca limba română să își ocupe denumirea și locul binemeritat în Constituția Republicii Moldova.

Deputatul din fracțiunea Partidului Democrat, Monica Babuc, a ținut un discurs la tribuna Parlamentului, în cadrul ședinței Legislativului de ieri. Aceasta a amintit alianței ACUM-PSRM, că în campania electorală, aceștia spuneau că vor opri dezbinarea populației.

Dar de fapt, au creat un nou motiv de dezbinare. Au încercat să convingă de faptul că diaspora este superioară celor de acasă, spunând că în Republica Moldova nu există profesioniști, iar toți funcționarii, jurnaliștii și alte funcții importante, trebuie ocupate anume de oameni din diasporă. Monica Babuc oferă drept exemplu, ultimul raport al PromoLEX, conform căruia, principalele partide care răspândesc mesaje pline de ură sunt PSRM și Platforma DA, membre ale alianței de guvernământ.

Fostul ministru al Educației a amintit de promisiunile Guvernării, care spuneau în electorală despre o creștere miraculoasă a economiei, promisiuni care s-au realizat în majorări de taxe, impozite și prețuri la produse și energie electrică, renunțarea la proiecte sociale, promovate de Partidul Democrat din Moldova. Nu au fost date uitării nici numirile suspecte. Babuc spune că meritocrația și transparența promisă s-a adeverit ca un carnaval al cumătrismului și a numirilor pe linie de partid în funcțiile importante.

Babuc a amintit și de tinerețea sa în discurs, spunând că în 27 august, 1989, alături de consătenii săi, a mers 17 km pe jos până la Chișinău, pentru a participa la Marea Adunare Națională, cerând declararea limbii române ca limbă de stat și apropabea alfabetului latin. “Iar la 30 de ani de la acest eveniment istoric, fundamental pentru mine și colegii mei de fracțiune, cred că a venit timpul ca limba română să își capete locul să binemeritat în Constituția Republicii Moldova. Iar noua componență a Curții Constituționale, să țină cont de această aniversare memorabilă acceptând prevalarea Declarației de independență ca parte componentă a Constituției Republicii Moldova.”, spune Monica Babuc.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share