Externe

CORONAVIRUS // În România bilanţul morţilor a ajuns la 94

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bilanţul morţilor la pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 în România a ajuns la 94, transmite Mediafax.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, o femeie de 75 de ani, din judeţul Neamţ, a murit miercuri. Aceasta a fost internată în 28 martie în secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. În aceeaşi zi se emite suspiciunea de SARC-COV-2 şi se recoltează un exudat cu rezultat pozitiv în data de 30 martie. Femeia suferea şi de diabet zaharat.

O altă femeie de 84 ani, din judeţul Bacău, a murit joi, după ce s-a internat în Spitalul Judeţean Bacău în data de 27 martie în secţia de terapie intensivă. A fost confirmată cu COVID-19 în 27 martie.

Potrivit GCS, până joi, în România au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 252 au fost declarate vindecate şi externate. Este vorba de 84 de pacienţi de la Bucureşti, 56 de la Timiş, 26 de la Iaşi, 21 de la Caraş-Severin, 12 de la Constanţa, 20 de la Prahova, 8 de la Dolj, 5 de la Braşov, 8 de la Cluj, 5 de la Galaţi, 2 de la Bihor şi câte unul de la Brăila, Mureş, Neamţ, Alba şi Argeş.

Totodată, până vineri, 92 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Oradea, Ialomiţa, Bihor şi Mureş, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 215 noi cazuri de îmbolnăvire.

Joi, la ATI erau internaţi 57 de pacienţi, dintre care 34 în stare gravă.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 12.218 de persoane, iar alte 119.218 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 196 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 105 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franţa, 7 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 24 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 4 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Citește și: Coreea de Nord continuă să afirme că nu are cazuri de infectare cu COVID-19

loading...

Comments are closed.